Kapal Terbang Terhempas

Thursday, 8 February 2018

Within my own space

Assalammualaikum,

Aku harap sesiapa yang masih lagi baca blog aku sihat. Mahupun kawan-kawan yang aku kenal, blogger-blogger yang pernah follow aku, ataupun anda secara tidak sengaja masuk ke sini :)

Aku dulu pernah terfikir nak hapuskan je blog ni. Tapi aku sayang. Aku ingat lagi masa zaman blogger-blogger dan juga zaman di mana penulis-penulis melayu 'up'. Seronok kot masa tu. Btw, zaman tu dah takde sekarang. Semua beralih ke arah instagram. Sekarang banyak gila aku tengok orang yang femes-femes. Termasuklah perkataan 'influencer' tu wujud. Huhu. Dulu semua kalau terms 'blogger' pun dah kira femes dah.

Aku sebenarnya terfikir, nak ubah kesluruhan muka blog aku ni. Maybe putih, purple and everything about pastel. Lepas tu in long run, nak buat content apa? Haa, tu masalah aku sekarang. Hidup aku pun bukannya best sangat pun. Nothing exciting. I have my own vision what i want to do with my own life. But it never works according in my planning. That is so frustrating.

Kalau aku recap balik apa bende aku buat 2017. Hahaha, bende yang kau buat ada je yang pijak kau. Adeh, right? Aku terfikir gak, kau tak kaya, kau takde rupa dan kau rasa idea diaorang tak boleh diterima pakai and then you give your opinion but it never accepted. Somtimes, aku terfikir. Kau nak apa sebenarnya dari aku?

I'm STILL trying in this world. This past few year i learn from experience never expecting so much from people. Rasa penat sangat dikecewakan. I will say goodbye to all of you this year. This is not my new year resolution coz i think my new year resolution never change. LOL.

Back about content dalam blog aku ni. Aku try nak buat more teratur and on point sikit macam post jepun aku (aku dah del post tu sebab nampak macam tak matang untuk reader, tapi kalau aku baca ok je). Aku try bagi seperate tips and iti sebab banyak sangat kot and nak compile dalam satu entry tak kot. (Yes, i hope i can do this)

No comments :