Kapal Terbang Terhempas

Thursday, 13 February 2014

Random : Pengkhianatan yang Tiada Penguhujungannya.

Assalammualaikum...

                               Aku nak cakap pasal pengkhinatan hari nih. LOL. Untuk sesi random nih aku nak cakap benda yang aku nampak atau benda yang aku buat. Nampak sangat kau takde bahan nak update benda lain kan Lula. Ngiahahahhaa.

Baek, kau marah aku ker sebab besarkan kepala kau? Maaf lah, ini sesi khianat. Maka terpaksa ku khianatkan kepala mu.

  • Tadi, masa kat bandar aku nampak ada kucing liar duduk kat atas pasu pokok apa tah. Aku ingatkan dia nak buat benda. Cium sana cium sini. Pastuh siap korek sana korek sini. Then, selamba badak jerh kucing tuh kencing kat pokok tuh, siap berak lagi. Khianat sungguh. Kalau tahu tuan punyer pokok tuh, mampus dihambatnya kucing tuh.
  • Jiran sebelah rumah aku nih selalu prengg motor dia. Aku tak kesah dia nak prengg motor dia kunun nak panaskan enjin. Tapi kalau pukul 1 pagi or 7 pagi keatas tuh biasanya masa aku tidur weyh. Biasalah aku nih noctural sikit. Kalau prengg sikit-sikit takperh lah, tapi beria-ria sangat macam nak cek motor dia tuh boleh jalan ker tidak. Kengkangdang aku hangin, aku balik rumah memalam tuh aku pun me'vrooommm' kan injin kereta ku. Tahu pun kau nak marah sebab aku ganggu tidur kau. Bila aku ungkit pasal motor dia tuh, tahu pula kau terkedu. 
P/S : Harap jerh motor biasa, tapi bunyi macam motor injin besar. Ceh, bukan aku sorang jerh komplen kat kawasan perumahan nih.

Aku cubit dia nih kang, hehehehe.

  • Boleh cakap aku nih peminat fanatik Harry Potter. Kalau aku banyak duit, dah lama aku terbang gi London tangkap gambar dengar Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint and so on. Apakah daya, nak tuang duit minyak pun tergagau-gagau duit dalam dalam dompet, inikan nak pergi London. Heh, in your dream Lula. So, sekarang nih ada khianat dari segi financial.

  • Khianat kat diri-sendiri, kengkadang aku janji nak buat sesuatu kat diri aku, tapi tak ditunaikan sampai sekarang. Apalah nak jadi dengan aku nih. Hmmm

  • Tipu aku cakap kalau setiap orang takder impian, kengkadang aku terfikir, bila aku nak jadi kaya? Bila aku bina syarikat sendiri? Bila dan bila tak pernah ada penghujungnya.


Tuesday, 11 February 2014

Review : Maybelline Dream Matte Mousse

Assalammualaikum...

                               Aku nak buat review sikit. Sebelum nih macam-macam benda aku nak buat review, tapi masalahnya bukan aku sendiri yang guna barang-barang tersebut. Tidak lain tidak bukan bonda kesayangan ku yang menggunakannya, so, baik tak payah buat review. Sementara aku ada masa, dan kebetulan pula ada barang yang nak di review, selain tuh juga aku nak share produk-produk kecantikan yang aku selalu guna.


Well lets say... since i'm toooo fair, i have problem choosing the correct shade for my skin. The problem is, the Watsons outlet that i go recently only sell 8 shade.... huwaa ok snap it. 
  • I have oily skin, when i used bb cream after 2 or 3 hours it will crack, your powder will look like a half-dryied flour. Well, with matte it stop all my problem. My face look like a newborn baby, i even dont use my compact powder when i use matte.
  • I have several problems like black pore at my T-zone, white pore at the zone near with my nose. Its look like a chicken skin sometimes when i use my compact powder. But, matte solve my problem.
  • I dont have concealer. Instead to cover my 'panda'-eyes, i use matte as concealer. 2 THIN layers yaww!!! Its work!!!
  • It feel light at your skin. Its like you in your bare face! I love the feeling. It like my skin have room to breathe.



Imma rather used fingers than brush. Why? Because, every time i used brush the bits will fall before it reach to my face. Since this matte half-dry and half-liquid (thats why some of them fall) Its irked me to the hell and what the waste. This product cost RM 39.90. Gah... although my mum payed for this, but imma being the one 'Who-Like-Haji-Bakhil'  to buy new make-up. LOL. So, i rather used my ring finger to cover up my face and taddah!!!! Newborn Baby Faceu ^^

The others shade.

My skin suitable for Ivory family. But since imma my skin like yellowish and fair. The most suitable shade for me is Light Ivory : Light 0. But now, i'm using Light Ivory : Light 2. So, i will buy the decent shade after i'm finish using the recent matte.


Comes with liquid too.

MY OTHERS PRODUCT.


My skin product almost cames from Maybelline family and SilkyGirl. Gah... imma just a simple girl. I dont always use make-up. Even if i wear make-up too heavy. My face looks like old woman than teenage girl. And i admit that imma also dunno how to use make-up. Ahahahaha.

The collection of bb cream.

Blusher, eyeshadows and compact powder.


  1. Its like liquid eyeliner. But the different is the color is gold!
  2. Since i have big eyes and double eyelids. I use brown color liquid eyeliner.
  3. This from my mum. Stick, black eyeliner. I dont use this often, cause it will make my eyes looks big and weird.
  4. I love this!!! Coffee brown eyeliner and white from SILKYGIRL.


My collection for lip from MAYBELLINE, MENTHOLATUM and VASELINE. I will buy lip tint one day. To get the pretty gradient effect. kekekeke.


P/S : Bila dah abis tulis nih.... baru aku sedar... macam rojak plak bahasa aku. Nak tukar rasanya malas pulak. So, biarkan jerlah.