Kapal Terbang Terhempas

Saturday, 31 December 2016

4D3N THAILAND | KRABI-PHUKET-HATYAI

Assalammualaikum...

Salah satu entry basi. Hahaha. Minta maaf. Tahun 2015 bukan tahun terbaik bagi aku. Semua nak mangamuk, nak baling barang dan beberapa petengkaran yang menyebabkan linangan air mata. Eceh. Pandai je aku hiperbola kan. Hahaha.

So, here it is. Thailand. Aku pergi thailand ni tahun 2015. Thailand ni sebenarnya plan last minute sebenarnya. Hahaha. Kawan aku cakap aku pergi ke tak pergi. Dia tetap akan pergi, sebab bagi dia macam percutian kepada diri sendiri dan hadiah graduation. Macam aku, pergi Jepun. Hadiah graduation. Weeeee.

Aku pergi ikut pakej RM 500 untuk 4 hari malam. Termasuk pengangkutan dan hotel, oh wifi and tour guide sekali. Bagi aku murah dah ni kot. Jadi kalau korang nak pakej murah ni, boleh cek IG @budgettravelmalaysia

Perjalanan ke Krabi.


Sampai dahhh.

Malam ni kitaorang relax-relax. Jalan-jalan tengok black market dia.

Breakfast dulu!

Thanks pakcik Ery sebab bagi baju free kat kitaorang. Hahaha.

Hard Rock Cafe, Phuket.

Sini banyak Mat Salleh. 


Sebenarnya ni OTW nak pergi balik Krabi. Tapi aku lupa nama tempat ni. Rasanya korang tau kot, sekitar yang ada James Bond island tu.


Tour guide kata beli kucing siam kat sini murah. Err..

So malam ni pun sama. Kitaorang enjoy pergi night market dan makan banyak-banyak. Huahaha.

Harini kita pergi 4 tally island. Chicken Island, Tub island, Railey Island, Poda Island. Errr ke banyak lagi. Sumpah tak ingat.



Dan aktivitinya snorkeling. Sebenarnya, pemandangan bawah laut dia langsung tak lawa. Ikan like 4-5 jenis je. Coral haprak la takde. Malaysia win lagi. Lawa sebab pemandangan je diaorang ni. Hmmm... agak-agak ada tak pakcik makik abang kakak menyesal macam aku? Sebab aku dah biasa buat snorkeling and diving kalau pulau-pulau Malaysia. Dan percayalah pemandangan dia lagi lawa. Kalau bertuah dapat tengok penyu lagi.


After snorkeling kita pergi amusement park kecil. Nama tempat ni 7 Heaven kalau tak silap aku. Apa best sangat tempat ni. Entah aku pun tak tau. Banyak budak dating ada lah. Hahaha. Pemandangan je lawa.

So malam last day ni, bermulah aktiviti kami dengan membeli cenderahati untuk kengkawan dan family. Dan juga menikmati Thai Massage. Sedap giler segala sendi. Rasa tak rasa badan dah. Sebulan badan aku sihat semacam sebab thai massage punyer pasal.

Last day, kita wajib naik gajah.

Percayalah, gajah busuk. Dan seluar korang akan bau busuk macam gajah. Hahahahah.


Sebenarnya kan. Suhu dia aku rasa macam kat autumm kat Jepun tau. Tapi aku rasa badan aku terkejut tau. Yelah, Thailand kan panas. Sekali masuk tempat sejuk. Rasa tetiba nak demam plak. Ahaha.


Hatyai. Ye, ni tour guide kitaorang.


Kesimpulan yang kitaorang makan. Yang tengah-tengah sekali tu sedap. Maggi somtang. Memang upmhhh giler!

P/S = Kalau dulu RM10 = 10 baht. Masa aku pergi tengah tahun 2015 pun RM 12 = 10 baht. OTL duit mesia jatuh teruk.